Videopelejä pelaavien naisten kokemuksia kohtaamistaan ennakkoluuloista

Olen sosiologian opiskelija Tampereen yliopistosta ja tutkin kandidaatintutkielmassani videopelejä pelaavien naisten kohtaamia stereotypioita. Haluaisin kuulla kokemuksistasi, mikäli olet kokenut pelatessasi muiden ihmisten sinua kohtaan osoittamia ennakkoluuloja, väheksyntää tai arvostelua. Kuulisin mielelläni myös siitä, mikäli olet kokenut pelaamisen herättävän ennakkoluuloja myös pelien ulkopuolella. Kirjoituksen pituudeksi toivoisin vähintään puolen sivun mittaista tekstiä, tyyli on vapaa. Kirjoituksen ei tarvitse rajautua vain konsoli- tai tietokonepelaamiseen, vaan voit kertoa molemmista, mikäli sinulla on niistä kokemusta. Voit käyttää seuraavia kysymyksiä apuna kirjoituksessasi. • Millaisia pelejä pelaat? • Millaisia ennakkoluuloja olet kohdannut pelatessasi? • Millaisia vaikutuksia sukupuolella on ollut pelaamiseen? • Miten läheisesi suhtautuvat pelaamiseesi (esim. ystävät, kumppani/puoliso, perhe, muut tutut)? Voitko keskustella pelaamisesta heidän kanssaan? • Miten sinuun on suhtauduttu verkkopeleissä? • Kuinka usein kohtaat ennakkoluuloja? • Ketkä suhtautuvat pelaamiseesi ennakkoluuloisesti? • Millaisia mahdollisia konflikteja pelaaminen on aiheuttanut? (esim. riitoja ajankäytöstä tms.) Kirjoituksen lähettämisen yhteydessä sinulta kysytään muutamia taustatietokysymyksiä. Kirjoituksestasi voidaan julkaista otteita tutkimuksissa ja niiden yhteydessä voidaan julkaista antamiasi taustatietoja. Jos kirjoitat muista yksityisistä henkilöistä, älä käytä oikeita nimiä. Kirjoituksesi arkistoidaan pysyvästi Yhteiskuntatieteelliseen tietoarkistoon myöhempää tutkimus-, opetus- ja opiskelukäyttöä varten, jos annat siihen luvan. Henkilötietoja käsitellään tietosuojalain mukaisesti akateemisen ja kirjallisen ilmaisun tarkoitukseen. Tietoarkisto voi tarvittaessa muokata arkistoitavia kirjoituksia tietosuojavaatimusten ja muiden laillisten vaatimusten täyttämiseksi. Ennen vastaamistasi tutustu Pennan käyttöohjeisiin. Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Voit peruuttaa osallistumisesi keruun voimassaoloaikana käyttämällä kirjoituksen lähettämisen yhteydessä saamaasi yksilöllistä linkkiä. Poista tällöin omasta lomakkeestasi kaikki sisältö ja paina lähetä näppäintä uudestaan. Tällöin Pennasta poistuu kaikki aiemmin kirjaamasi sisältö ja lomake siirtyy tyhjänä Pennaan. Vastaathan viimeistään 1.3.2020 mennessä. Kiitos kyselyyn osallistumisesta! Jokainen vastaus on tärkeä. Lisätiedot ja yhteydenotot: Milla Seppälä Tampereen yliopisto milla.seppala@tuni.fi

Sukupuoli

Ikä (0-2 merkkiä)

Minkä ikäisenä aloitit pelaamisen?" (1-100 merkkiä)

Mikä on koulutuksesi? (valitse korkein loppuun suoritettu koulutuksesi)

Mikä seuraavista kuvaa parhaiten tämänhetkistä tilannettasi?Kuinka paljon aikaa viikossa käytät pelaamiseen suunnilleen?

Siviilisääty

Arkistointilupa *Kirjoita kirjoituksesi tähän. Voit suurentaa tekstikentän kokoa vetämällä kursorilla alaspäin kentän oikeasta alakulmasta. (0-100000 merkkiä)

Halutessasi voit palata muokkaamaan lomaketta lähettämisen jälkeen keruun ollessa käynnissä.