Hei sinä monikulttuurinen nuori aikuinen! Kerro kokemuksistasi monikulttuurisuudesta Suomessa

Oletko alle 35-vuotias? Ovatko vanhempasi eri kulttuureista? Opiskelen Itä-Suomen yliopistossa kulttuurintutkimusta ja teen pro gradu -tutkielmaa monikulttuurisesta identiteetistä. Olen kiinnostunut monikulttuurisuuden merkityksestä arjessa ja haluaisinkin nyt kuulla ajatuksiasi sekä kokemuksiasi omasta monikulttuurisuudestasi ja sen mahdollisista vaikutuksista identiteettiisi. Voit kirjoittaa aiheesta vapaamuotoisesti ja käyttää konkreettisia esimerkkejä. Myös kirjoituksen pituus on vapaa. Halutessasi voit käyttää apunasi oheisia kysymyksiä. Ainoastaan taustatiedot ovat pakollisia. Tutkimuksessa noudatetaan Tutkimuseettisen neuvottelukunnan ohjeita hyvästä tieteellisestä käytännöstä.

  • Koetko, että tunnet kaikkia edustamiasi kulttuureita yhtä hyvin? Tuntuuko sinusta koskaan siltä, että et kuulu mihinkään edustamistasi kulttuureista tai että elät useamman kulttuurin välissä?
  • Millaisissa tilanteissa tulet tietoiseksi monikulttuurisuudestasi? Haluatko korostaa tai peitellä monikulttuurisuuttasi tietyissä tilanteissa? Oletko joissain tilanteissa tietoisesti enemmän toisen kulttuurin edustaja?
  • Miten kuvailisit itseäsi? Koetko poikkeavasi ulkonäöllisesti tai muilla tavoin suomalaisesta stereotypiasta? Onko sinulla ollut tarpeeksi kaltaisiasi esikuvia, joihin samaistua?
  • Uskotko monikulttuurisen taustasi vaikuttavan siihen millaisia käsityksiä muilla sinusta on tai miten muut sinuun suhtautuvat? Koetko, että sinuun kohdistuu ristiriitaisia odotuksia?
  • Miten monikulttuurinen identiteettisi on mahdollisesti muuttunut elämäsi varrella? Oletko läpikäynyt identiteettiin liittyviä kriisejä?
Kirjoituksen lähettämisen yhteydessä sinulta kysytään muutamia taustatietokysymyksiä. Kirjoituksestasi voidaan julkaista otteita tutkimuksissa ja niiden yhteydessä voidaan julkaista antamiasi taustatietoja. Älä käytä oikeita nimiä kirjoittaessasi itsestäsi tai muista yksityisistä henkilöistä. Vältä myös paikkojen mainitsemista kirjoituksessasi, jos sen perusteella voi paljastua sinun tai mainitsemasi kolmannen henkilön henkilöllisyys. Kirjoituksesi arkistoidaan pysyvästi Yhteiskuntatieteelliseen tietoarkistoon myöhempää tutkimus-, opetus- ja opiskelukäyttöä varten, jos annat siihen luvan. Henkilötietoja käsitellään tietosuojalain mukaisesti akateemisen ja kirjallisen ilmaisun tarkoitukseen. Tietoarkisto voi tarvittaessa muokata arkistoitavia kirjoituksia tietosuojavaatimusten ja muiden laillisten vaatimusten täyttämiseksi. Ennen vastaamistasi tutustu Pennan käyttöohjeisiin. Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Voit peruuttaa osallistumisesi keruun voimassaoloaikana käyttämällä kirjoituksen lähettämisen yhteydessä saamaasi yksilöllistä linkkiä. Poista tällöin lähettämästäsi lomakkeesta kirjoituksesi kokonaan ja paina lähetä-näppäintä uudestaan. Tällöin aiemmin lähettämäsi kirjoitus poistuu Pennasta. Lähetäthän kirjoituksesi 31.8.2020 mennessä. Kiitos osallistumisestasi! Vastauksesi on tärkeä. Ystävällisin terveisin Inka Nevalainen inkanev@uef.fi

Sukupuoli *
Mihin ikäryhmään kuulut? *Missä asut? *
Oletko syntynyt Suomessa? *Jos et ole syntynyt Suomessa, minkä ikäisenä olet muuttanut Suomeen? (0-15 merkkiä)

Mitä kulttuureita koet edustavasi? (Tarkenna halutessasi etninen, uskonnollinen tai kielellinen identiteettisi.) * (1-100 merkkiä)

Arkistointilupa *Kirjoita kirjoituksesi tähän. Voit suurentaa tekstikentän kokoa vetämällä kursorilla alaspäin kentän oikeasta alakulmasta. (10-100000 merkkiä)

Halutessasi voit palata muokkaamaan lomaketta lähettämisen jälkeen keruun ollessa käynnissä.