Liikunta-alalta valmistuneiden urapolut

Kiitos kiinnostuksestasi osallistua liikunta-alan koulutuksen saaneiden urapolkututkimukseen! Voit osallistua, jos sinulla on liikuntaneuvojan, liikunnanohjaajan (AMK/YAMK) tai liikuntatieteiden maisterin tutkinto, ja valmistumisvuotesi on välillä 2004-2015. Tällä lomakkeella voit lähettää kirjoitelmasi joko kopiomalla tai kirjoittamalla sen suoraan alla olevaan kenttään. Lomake on auki 28.2.2019 asti. Ohjeita Kirjoita oma elämäntarinasi työurasi näkökulmasta. Kirjoita niistä tapahtumista, henkilöistä, valinnoista ja ajatuksista, jotka ovat mielestäsi olleet keskeisiä oman urapolkusi muotoutumisessa. Liikunta-alan koulutuksella voi olla tarinassasi pieni tai iso rooli. Älä ajattele, että sinun tulisi kirjoittaa jollakin tietyllä tavalla, vaan kirjoita juuri niistä asioista, jotka sinusta itsestäsi tuntuvat tärkeiltä. Kerro myös tulevaisuudensuunnitelmistasi. Kirjoituksen muoto ja pituus ovat vapaat. Voit hyödyntää seuraavia apukysymyksiä:

  • Millainen on koulutuspolkusi? Mitä olet opiskellut ja mikä johti sinut kyseisiin opiskelupaikkoihin? Kerro niistä asioista, joiden koet vaikuttaneen valintoihisi ennen opiskelua ja sen aikana (esim. lapsuus, harrastukset, ihmiset, sijainti, elämäntapahtumat).
  • Mitä osaamista olet saanut opinnoistasi? Entä mitä muuta opinnot ovat tuoneet elämääsi?
  • Mitkä työpaikat ovat olleet sinulle merkittävimpiä? Miten päädyit niihin? Miten ne linkittyvät opintoihisi? Kerro asioista, joiden koet vaikuttaneen työmahdollisuuksiisi ja vastaanottamiisi työpaikkoihin.
  • Mitkä ovat urapolkusi tärkeimpiä etappeja tai käännekohtia?
  • Jos olet yhä liikunta-alalla, mikä on saanut sinut pysymään alalla? Mikäli et ole, kerro valintaasi johtaneista syistä.
Kirjoituksen lähettämisen yhteydessä sinulta kysytään muutamia taustatietokysymyksiä. Huolehdimme tiedoistasi asianmukaisesti noudattaen tietosuojalainsäädäntöä ja tutkimuseettisiä periaatteita. Vältä oikeiden nimien käyttöä, kun kerrot muista elämääsi vaikuttaneista yksityisistä henkilöistä. Kirjoituksestasi voidaan julkaista otteita tutkimuksissa ja niiden yhteydessä voidaan julkaista antamiasi taustatietoja, kuten sukupuolesi ja ikäsi. Kirjoituksista muodostettava sähköinen tutkimusaineisto arkistoidaan pysyvästi Yhteiskuntatieteelliseen tietoarkistoon myöhempää tutkimus-, opiskelu- ja opetuskäyttöä varten. Oma vastauksesi arkistoidaan vain, jos annat siihen luvan. Arkistoitavia tekstejä muokataan tarvittaessa esimerkiksi poistamalla kolmansiin henkilöihin liittyviä tunnistetietoja. Henkilötietoja käsitellään tietosuoja-asetuksen mukaisesti akateemisen ja kirjallisen ilmaisun tarkoitukseen. Ennen vastaamistasi tutustu Pennan käyttöohjeisiin, joihin löydät linkin sivun yläpalkista. HUOM! Pennassa on huoltoikkuna torstaisin kello 7.00–10.00, jolloin palvelussa voi olla käyttökatkoja. Tietoarkisto ei takaa Pennan käytettävyyttä kyseisenä aikana. Vastaan mielelläni, jos sinulla on jotakin kysyttävää. Lämmin kiitos! Väitöskirjatutkija, LitM Kaisa-Mari Jama Jyväskylän yliopisto kaisa-mari.p.jama@student.jyu.fi

Ikä (0-3 merkkiä)

Sukupuoli
Suoritetut tutkinnot valmistumisvuosineen (myös muut kuin liikunta-alan) (0-300 merkkiä)

Mikä seuraavista kuvaa sinua mielestäsi parhaiten
Jos vastasit edellisessä kysymyksessä 'jokin muu', tarkenna tähän mikä (0-100 merkkiä)

Arkistointilupa *Kirjoita tekstisi tähän. Voit suurentaa tekstikentän kokoa vetämällä kursorilla alaspäin kentän oikeasta alakulmasta.
Suosittelen kirjoittamaan kertomuksesi ensin tekstinkäsittelyohjelmalla (esim. Word) ja kopioimaan sen sitten tekstikenttään. Suoraan tekstikenttään kirjoittaessa on riski, että teknisen vian tai virhepainalluksen sattuessa kirjoituksesi häviää. (0-100000 merkkiä)

Halutessasi voit palata muokkaamaan lomaketta lähettämisen jälkeen keruun ollessa käynnissä.