Display study description .

FSD1297 Mielipiteitä alkoholista 2002

The dataset is (B) available for research, teaching and study.

Download the data

Study description in other languages

Related files

Authors

  • Räty, Reetta (Helsingin Sanomat. Nyt-liite)

Keywords

alkoholi, alkoholikulttuuri, alkoholinkäyttö, alkoholiongelmat, alkoholismi, humalat, juomatavat, juopumus, krapula, päihtymys

Abstract

Aineisto on muodostettu Helsingin Sanomien Nyt-liitteen alkoholikyselyn viimeisestä kohdasta, jossa vastaajat ovat saaneet kertoa ajatuksiaan alkoholista ja kyselystä. Kirjoituskehotus on lomakkeessa muotoiltu näin: "Jos sinulla on mielessäsi jotain muuta aiheeseen liittyvää, voit kertoa siitä tässä." Vastaajat ovat ottaneet kantaa mm. alkoholin hintaan ja alkoholipolitiikkaan. Mielipiteitä esitetään myös suomalaisesta alkoholikulttuurista, lasten ja nuorten juomisesta ja ylipäänsä alkoholinkäytön positiivisista ja negatiivisista puolista. Vaikka joukossa on myös pitempiä pohdintoja, valtaosa vastauksista on hyvin lyhyitä.

Aineisto on järjestetty strukturoituun kysymykseen "Kuinka usein juot itsesi humalaan?" valitun vastauksen perusteella. Kunkin vastaajan taustatiedoista ovat mukana ikä, ammatti ja sukupuoli. Vastaajia on yhteensä 902.

Aineistot FSD1257 Alkoholikysely 2002, FSD1280 Humalakokemukset 2002, FSD1281 Alkoholinkäyttö ja vanhemmuus 2002, FSD1282 Alkoholinkäytön syyt ja selitykset 2002 ja FSD1297 Mielipiteitä alkoholista 2002 on tuotettu samasta kyselystä. Tiedot voi yhdistää havaintotunnuksen avulla.

Permanent link to this dataset:

Direct link to this tab:

Study description in machine readable DDI 2.0 format

Metadata record is licensed under a CC BY 4.0 license.